۲۸۴۲
۰
۱۳۸۶/۱۲/۷
در قلمري خانان مغول

در قلمري خانان مغول

پدیدآور: آنه ماري شيمل مترجم: فرامرز نجد سميعي

خلاصه

آثار خانم شیمل در باره اسلام خواندنی است بیشتر از این زاویه که اسلام را عارفانه می فهمد و بنای سختگیری یا به عبارتی بزرگ کردن آنچه که در اسلام یا به نام اسلام سختگیرانه مطرح شده ندارد.

معرفی کتاب

آثار خانم شیمل در باره اسلام خواندنی است بیشتر از این زاویه که اسلام را عارفانه می فهمد و بنای سختگیری یا به عبارتی بزرگ کردن آنچه که در اسلام یا به نام اسلام سختگیرانه مطرح شده ندارد. وقتی انسان مصاحبه مفصل با او را که با عنوان «بازتاب اسلام»  منتشر شده می خواند احساس می کند که او نوع خاصی از اسلام را که اسلام عارفانه است با تجربه ای که در پاکستان و هند و ترکیه دارد ارائه می دهد. برداشتی نرم و لطیف از فرهنگ اسلامی و در ضمن به تمام معنا زنانه.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

اکنون کتابی دیگر از او ترجمه شده است که اختصاص به بررسی تاریخ مغولان هند دارد. مغولان هند بنیادشان را مدیون شاه طهماسب صفوی اند. اما خود تمدنی پدید آوردند، تمدنی که بخش اعظم آن باز هم کار ایرانیان مهاجر بود.

خانم شیمل بحث را از ظهیرالدین بابر آغاز کرده و به ترتیب پس از وی از همایون، اکبر، جهانگیر، شاه جهان، اورنگ زیب و سپس در باره غروب دولت آنان سخن گفته است.

سپس به سراغ نظام حکومتی آنان آمده از مشاغل، روابط دیپلماتیک، ملتزمین رکاب، درجات و مقامها، ارتش و هنر جنگ، مجازاتها، اقتصاد، تجارت سخن گفته است.

پس از آن نوبت به مذاهب و ادیان می رسد که از مذاهب غیر اسلامی و سپس اسلامی سخن گفته و بندی هم در ص 155 در باره شیعه دوازده امامی دارد

زنان دربار، ملتزمین فرمانروا، منسوجات، جواهرات، آشپزخانه، عطریات، علم طب، دنیای حیوانات، زندگی یک میرزا درادامه آمده است.

سپس بحث زبان و ادبیات از عربی و ترکی و فارسی و سندی و پنجابی و اردو به میان آمده و در نهایت در باره هنر، حمایت از هنرها، نقاشی، بناها و باغها سخن گفته شده است. پایان گفتار در ص 357 است. در ادامه یادداشتها و سپس منابع و فهرست اعلام آمده است.

ما در باره تمدن مغولی هند کمتر کتابی به فارسی داشتیم و اکنون خوشبختیم که از زبان این زن چنین کتابی را در اختیار داریم.

 

 

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

حقایق

حقایق

ناشناس

حقایق متنی کهن (شاید قرن پنجم یا ششم) از نویسنده ای ناشناس است. نسخ کتاب در چین بود. هرچند کتاب در ب

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

زیر نظر شورای علمی

دانشنامه یا دایرة المعارف، به کتابی گفته می شود که به ترتیب الفبایی یا موضوعی، درباره ی رشته یا رشته

منابع مشابه بیشتر ...

موسیقی هزارساله؛ تاریخ جدید سنت های موسیقایی ایران

موسیقی هزارساله؛ تاریخ جدید سنت های موسیقایی ایران

ان ایی. لوکاس

این کتاب، که بازنویسی مهمی از تاریخ موسیقی ایرانی ارائه می دهد، نخستین اثری است که برداشت های موجود

جشن های اسلامی - شیعی در ایران

جشن های اسلامی - شیعی در ایران

محسن حسام مظاهری

این کتاب ماحصل پژوهشی بر پایۀ گزارش های سفرنامه نویسان، مستشرقان و ایران شناسان (از دورۀ صفوی اول تا