۲۴۱۲
۰
۱۳۸۵/۸/۱۷
ميراث کلاسيک اسلام

ميراث کلاسيک اسلام

پدیدآور: فرانتز روزنتال مترجم: عليرضا پلا سيد

معرفی کتاب

 

 

کتاب ميراث کلاسيک اسلام اثري است از  فرانتز روزنتال که تر جمه آن از آلماني به انگليسي را ايمن و جني مارموستين انجام داده اند و عليرضا پلا سيد آن را از انگليسي به فارسي تر جمه کرده است. اين کتاب در انتشارات طهوري در سال 1385منتشر شده است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

فرانتز ( فرانتس) روزنتال، خاور شناس آمريکايي آلماني الاصل، در اوت 1914در خانواده اي کليمي  و بازر گان  در برلين زاده شد. وي به جاي بازر گاني روي به جهان علم آورد.  تحصيلاتش را در زادگاهش به انجام رساند و در سال 1935 در رشته زبانهاي شرقي و کلاسيک از دانشگاه برلين درجه دکترا گرفت. پايان نامه دکتري وي با عنوان" زبان کتيبه هاي پالميري" به سال 1936 منتشر گرديد. در سال1939  براي نوشتن کتابي در باره زبان آرامي يعني کتاب تحقيقات آرامي شناسي برنده نخستين مدال کنگره بين المللي مستشرقين شد. او با قدرت گرفتن هيتلر و دولت نازي آلمان ناگزير از ترک کشورش شد و به آمريکا رفت و در دانشگاههاي سين سيناتي و پنسيلوانيا تدريس کرد و از 1956 به استادي زبانهاي سامي در دانشگاه ييل منسوب شد. روزنتال بي گمان از برجسته ترين خاور شناسان جهان و به دقت نظر و تحقيق و تتبع بي نظير شهره است. برخي از آثار او عبارتند از: روش و رهيافت تحقيق در اسلام، تاريخ  تاريخ نگاري در اسلام، طنز و فکاهه در صدر اسلام، ميراث يونان در اسلام، ترجمه کامل مقدمه ابن خلدون، ترجمه فلسفه افلاطوني فارابي، تر جمه دو جلد از تاريخ طبري، راهنماي زبان آرامي. تاريخ تاريخنگاري وي به عربي هم ترجمه و با عنوان علم التاريخ عند المسلمين چاپ شده که در کتابخانه تاريخ موجود است.

مفهوم آزادي در اسلام، علم پيروزمند : مفهوم علم در جهان اسلام و مقالات فراوان ديگر. روزنتال در انجمن هاي علمي جهان داراي مقام بلندي بود . رئيس انجمن فلسفه در امريکا ، آکادمي دوران ميانه در امريکا ، آکادمي ملي لينچي ، آکادمي انگلستان ، و انجمن خاور شناسي آمريکا ، وي در 8 آوريل 2003 در گذشت.

او در آثارش به دنبال خط سير ويژه انديشه اي نبوده و مقالات ايشان بر اساس موضوعي بوده که او را به سوي خود مي کشانده است. با اين حال محور انديشه هاي گوناگون او ادبيات عرب است و جنبه هاي گوناگون دانش را در دورانهاي پس از اسلام از اين ديدگاه مينگرد.

در کتاب ميراث کلاسيک اسلام نيز ادبيات، راه ورود به زمينه هاي علمي،هنري و فرهنگي به شمار مي آيد تا از اين رهگذر بتواند به هدفش که آشکار سازي اندازه وام داري علوم اسلامي به يونان به ويژه علوم دوره اسکندر است، برسد. در اين ميان در برخي موارد وام داري علوم اسلامي به تمدن ها و فرهنگهاي ديگر را تا آنجا ناديده ميگيرد که برخي از جنبه هاي غير يوناني را به نام يونان تمام ميکند. از جمله اين جنبه ها عناصر وام گرفته ازاديان  گنوسي، به ويژه مانويت است . مترجم در موارد مورد نياز و در پاورقي  بدان ها اشاره کرده است. طبقه بندي او براي علوم کمي از طبقه بندي آن زمان متفاوت است و بيشتر بر گرفته از طبقه بندي امروزي است. اين کتاب به لحاظ آگاهي هاي کتابشناسي نسخه هاي اسلامي داراي اعتبار علمي و کاري با ارزش است. اين به رغم آن است که بيش از چهل سال از تأليف کتاب مي گذرد.

در اين کتاب به فن ترجمه و ارزيابي متون خطي ، تذکره ها و تواريخ فرهنگي، رده بندي علوم و روشهاي پژوهش و آموزش نيز پرداخته شده است.

 

فرشته کوشکي

 

 

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

حقایق

حقایق

ناشناس

حقایق متنی کهن (شاید قرن پنجم یا ششم) از نویسنده ای ناشناس است. نسخ کتاب در چین بود. هرچند کتاب در ب

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

زیر نظر شورای علمی

دانشنامه یا دایرة المعارف، به کتابی گفته می شود که به ترتیب الفبایی یا موضوعی، درباره ی رشته یا رشته

منابع مشابه بیشتر ...

تاریخ جهان: دیدگاه رادیکالی - مارکسیستی از نئاندرتال ها تا نئولیبرال ها

تاریخ جهان: دیدگاه رادیکالی - مارکسیستی از نئاندرتال ها تا نئولیبرال ها

نیل فالکنر

در این کتاب، تاریخ جهان مورد بحث است و ما برای فهم بیشتر جامعۀ امروز و آینده، تاریخ را یک سلاح می دا

موسیقی هزارساله؛ تاریخ جدید سنت های موسیقایی ایران

موسیقی هزارساله؛ تاریخ جدید سنت های موسیقایی ایران

ان ایی. لوکاس

این کتاب، که بازنویسی مهمی از تاریخ موسیقی ایرانی ارائه می دهد، نخستین اثری است که برداشت های موجود