
یادداشتهای یک روزنامه نگار، تحولات نیم قرن تاریخ معاصر ایران از نگاه ابوالحسن عمیدی نوری(جلد3و4)
خلاصه
مجموعه کتابهای «یادداشتهای یک روزنامه نگار» دربرگیرنده تحولات نیم قرن تاریخ معاصر ایران از نگاه ابوالحسن عمیدی نوری است. خاطرات ابوالحسن عمیدی از جمله خاطراتی است که مطالب بسیاری از تحولات و فراز و نشیبهای تاریخ معاصر ایران را در خود دارد. وی به دلیل نزدیکی و مؤانستش با جمعی از نخست وزیران و چهره های مطرح سیاسی و تأثیر گذار در حاکمیت پهلوی دوم و سوم و اشراف آگاه بر چرایی جریانات سیاسی کشور، با نگاشتن خاطراتش اطلاعات مفیدی درباره عصر پهلوی در اختیار علاقمندان تاریخ معاصر قرار می دهد. در جلد سه این کتاب دفترچه 21 تا 25 و مابقی در جلد 4 آمده است.معرفی کتاب
مرحوم ابولحسن عمیدی نوری در 1282 ش در تهران بدنیا آمد . تحصیلات ابتدایى را در مدرسه ى سپهر و دوره ى متوسطه را در رشته ى ادبى در دارالفنون تمام کرد و در 1307 ش از دانشكده ى حقوق فارغ التحصیل شد. وى که از همان سالهای دانشجویی در سیاست فعال بود و مقالاتى در روزنامه هاى «ستاره ى ایران» و «طوفان» مى نوشت کم کم پله های ترقی را در کسب مناصب مهم پیمود، مدتى دادیار دادستان تهران و وكیل دادگسترى، و مدتی نیز صاحب امتیاز روزنامه ى «داد» و مدیر روزنامه هاى «پرورش» و «نوروز ایران» بود و تا 1332 ش نیز به سمت وكالت دادگسترى اشتغال داشت. از آثار وى می توان «آذربایجان دموكرات»؛ «تخت جمشید»و «جرم و مجازات»را نام برد. لازم به ذكر است كه عمیدى نورى یكى از افراد مؤسس اتحادیه مطبوعات ایران بود. عميدي نوري به خاطر نزديكي و مؤانستش با جمعی از نخست وزیران و چهره های مطرح سیاسی و تاثیر گذار در حاکمیت پهلوی اول ودوم و اشراف آگاه بر چرایی تغییر و تحولات در جریان سیاست گذاری ها و جایگزینی های مقامات سیاسی در دوره های مختلف حکومت پهلوی ها؛ با نگاشتن خاطراتش اطلاعات مفیدی را درباره عصر پهلوی ها در اختیار علاقه مندان تاریخ معاصر قرار می دهد.
مجموعه کتابهای «یادداشتهای یک روزنامه نگار» دربرگیرنده تحولات نیم قرن تاریخ معاصر ایران از نگاه ابوالحسن عمیدی نوری است. خاطرات ابوالحسن عمیدی از جمله خاطراتی است که مطالب بسیاری از تحولات و فراز و نشیبهای تاریخ معاصر ایران را در خود دارد. جلد اول این کتاب در دو بخش به خاطرات و عکس ها اختصاص دارد که در سال 1384 منتشر شده است. جلد دوم نیز در سه فصل، بخش دیگری از حوادث آن سالها را بیان می نماید. در جلد 3، دفترچه 21 تا 25 آمده است و جلد چهارم ادامه مطالب را ارائه می کند.
پربازدید ها بیشتر ...

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر
محمد پورکياناين کتاب که در برلن غربي در سال 1357 چاپ شده است در باره سابقه آشنايي ارنست پرون با محمدرضا پهلوي و

تاریخ ایران از آغاز اسلام تا پایان صفویان
رسول جعفریانکتاب تاریخ ایران، چند سال پیش در چهار جلد منتشر شد، اما به درخواست مکرر خوانندگان و محققان و کمیاب ش
منابع مشابه بیشتر ...

نظام نااجتماعی: مناسبات قدرت و سیاست گذاری اجتماعی در ایران پسا انقلاب
یاسر باقریاز انقلاب 57 ایران بیش از چهار دهه می گذرد. در این دوران تغییرات بسیاری در سیاست گذاری اجتماعی رخ دا

زمان در زندان: بررسی سیاست گذاری تقویم در سال های پس از انقلاب اسلامی
زهره سروش فرتقویم در ایران معاصر و به ویژه در سال های پس از پیروزی انقلاب به یک ابزار سیاسی بدل شده است. حکومت د
دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

عمران نامه: فصلنامه اختصاصی صنعت ساختمان استان قم/ شماره 22 زمستان 1401
نویسندگانعمران نامه فصلنامه اختصاصی صنعت ساختمان استان قم است که به طور تخصصی به مسائل شهرسازی استان قم می پر

مسئله ی علم و علم انسانی در دارالفنون عصر ناصری: پژوهشی در آثار مکتوب شناخته شده ی دارالفنون (از 1267تا 1313ق)
نویسندگاناین کتاب به تاریخ علم ناظر بر انسان در دارالفنون می پردازد، به معنای خاصی از تاریخ علم که در آن شکل
نظری یافت نشد.