۲۶۵۱
۱۱۳۹
۱۳۹۵/۱۲/۲۰
سرنوشت اسیر در اسلام

سرنوشت اسیر در اسلام

پدیدآور: سیدعلی میرشریفی ناشر: سمتتاریخ چاپ: ۱۳۹۵مکان چاپ: تهران

خلاصه

کتاب حاضر که اصل آن به نام «اسیر در تاریخ و فقه اسلام» رسالۀ دکتری نویسنده بود، در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی تدوین شده است ولی از هر دو منظر تاریخی و فقهی به موضوع اسارت پرداخته است. مطالب کتاب بر محور سه موضوع اصلی جنگ، اسارت و بردگی است.

معرفی کتاب

یکی از مسائلی که بشر در طول تاریخ زندگانی خویش همواره با آن سروکار داشته و هرچند یک بار گرفتارش می شده مسئله جنگ است. جنگ چنان جنبه بین المللی و مداومی داشته است و چنان جزء زندگی ملت ها درآمده است که دانشمندان جامعه شناس آن را به منزلۀ یک مؤسسه اجتماعی می دانند. یکی از معضلات و مشکلات اجتناب ناپذیر و پیچیده هر جنگی مسئله اسارت و اسیر است. در جنگ وقتی عده ای از افراد به دست دشمن و جبهۀ مقابل گرفتار و به اصطلاح اسیر می شوند معمولا دچار سرنوشتی رقت بار و داستانی غم انگیز می گردند. قبل از اسلام عموما اسیران جنگی را به طرز فجعیی می کشتند و تعدادی را نیز به بردگی و بیگاری می کرفتند و به اعمال شاقه وا می داشتند. اسلام به وضعیت اسیر سرو سامان داد و حقوقی برای وی قائل شد. کشتن اسیران را جز در مواردی خاص و اضطراری ممنوع کرد و در احترام و احسان به آنان و مراعات حقوقشان سفارش اکید نمود و مسلمانان را از راه های گوناگون به آزاد سازی اسیران تشویق و ترغیب کرد. علما و دانشمندان اسلامی از دو زاویه به این بحث نگریسته اند؛ یکی بعد تاریخی که معمولا در کتاب های تاریخ اسلام و گاهی نیز به مناسبت آیات جنگ در تفاسیر قرآن آمده است. بعد دیگر بحث حقوقی و احکام فقهی آن بوده که در کتاب های فقهی و در مبحث جهاد به آن پرداخته شده است.

کتاب حاضر که اصل آن به نام اسیر در تاریخ و فقه اسلام رسالۀ دکتری نویسنده بود، در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی تدوین شده ولی از هردو منظر تاریخی و فقهی به موضوع اسارت پرداخته است و در بعد تاریخی آن تاریخ اسیر از صدر اسلام تا سال چهلم هجرت بررسی شده است. کتاب شامل دو بخش و یک خاتمه است:

بخش اول: جنگ و جهاد

بخش دوم: اسارت و بردگی

خاتمه: حقوق اسیر

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

محمد پورکيان

اين کتاب که در برلن غربي در سال 1357 چاپ شده است در باره سابقه آشنايي ارنست پرون با محمدرضا پهلوي و

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

زهرا علیزاده بیرجندی

بر اساس نتایج تحقیقات میدانی و کتابخانه ای و در مقایسه با سایر جوامع عشایری ایران، بهلولی ها یک طایف