۲۲۱۹ کتاب - ۹۱۱ مقاله

کتاب ها

عنوانسفرنامه پدرو تیشیرا به همراه ملوک هرمز و گزیده هایی از شاهان ایران

نویسندهپدرو تیشیرا

ناشرنسیم بادگیر

تاریخ چاپ۱۴۰۱

مکان چاپبندرعباس

تیراژ۵۰۰

شابک4-3-94361-622-978

تعداد صفحات۳۸۴

عنوانمعماری خانقاه در خراسان سده ی پنجم

نویسندهنویسندگان

ناشرکتاب بهار

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپتهران

شابک978-622-7067-67-5

تعداد صفحات۱۶۰

عنوانمازندران در عصر ناصری: بر اساس دستورالعمل کتابچه دیوانی 1290ق

نویسندهنویسندگان

ناشررسانش نوین

تاریخ چاپ۱۳۹۶

مکان چاپتهران

تیراژ۱۰۰۰نسخه

شابک978-600-7792-97-1

تعداد صفحات۱۹۲

عنوانآیین های عاشورایی در ایران (عصر آل بویه) (320- 454 ق / 932- 1062 م)

نویسندهمهتاب شورمیج

ناشرانتشارات شیعه شناسی

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

تیراژ۲۰۰نسخه

شابک978-600-5147-50-6

تعداد صفحات۲۲۴

عنوانبررسی و تحلیل متون مالیه شیعیان در فرهنگ و تمدن اسلامی تا قرن هفتم هجری

نویسندهنویسندگان

ناشرپژوهشگاه حوزه و دانشگاه

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

تیراژ۲۰۰نسخه

شابک978-600-298-476-0

تعداد صفحات۴۱۶

عنوانتاریخ تعلیم و تربیت در ایران باستان

نویسندهبهروز رفیعی

ناشرپژوهشگاه حوزه و دانشگاه

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

تیراژ۳۰۰نسخه

شابک978-600-298-451-7

تعداد صفحات۳۲۶

عنوانتاریخ سیاسی جنوب غرب آسیا

نویسندهنویسندگان

ناشرنشر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

تیراژ۲۰۰ نسخه

شابک978-600-298-472-2

تعداد صفحات۵۳۸

عنوانزمین نابرابری: مناسبات فضایی نابرابر در تهران بین سال های 1250 تا 1357

نویسندهمیثم اهرابیان صدر

ناشرنشر آگه

تاریخ چاپ۱۴۰۱

مکان چاپتهران

تیراژ۵۵۰ نسخه

شابک978-964-329-461-8

تعداد صفحات۳۱۰

عنوانخاورمیانه و پارادایم سایکس - پیکو

نویسندهمحمدرامبد فرهودی مقدم

ناشرانتشارات مادیار

تاریخ چاپ۱۴۰۱

مکان چاپسنندج

تیراژ۱۰۰۰جلد

شابک987-622-7420-4700

عنواننقش علمای شیعه در دوره اول قاجار با تاکید بر جنگ های ایران و روس

نویسندهنصرالله پورفیاض

ناشرموسسه بوستان کتاب

تاریخ چاپ۱۴۰۱

مکان چاپقم

تیراژ۳۰۰

عنوانجنگ های صلیبی

نویسندهمحمدرضا شهیدی پاک

ناشرسرای کتاب

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

تعداد صفحات۱۲۲

عنوانتاریخ سیاسی - اجتماعی مصر و سوریه (شام)، جزیره در دوران اسلامی

نویسندهمحمدرضا شهیدی پاک

ناشرسرای کتاب

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

تعداد صفحات۲۵۸

عنوانمطالعه تحلیلی تاریخ مصر و شام و جزیره (تاریخ محلی و جغرافیای تاریخی مصر و شام و جزیره)

نویسندهمحمدرضا شهیدی پاک

ناشرسرای کتاب

تاریخ چاپ۱۳۹۹

مکان چاپقم

تعداد صفحات۴۶۷

عنوانکشف الاوهام [فی حلیة شرب الغلیان فی شهر الصیام]

نویسندهمیرزا محمدتقی نوری مازندرانی والد محدث نوری

ناشرآیین شریعت

تاریخ چاپ۱۴۰۲

مکان چاپقم

شابک1 - 01 - 5544 - 622 - 978

تعداد صفحات۲۷۶

عنوانعمران نامه: فصلنامه اختصاصی صنعت ساختمان استان قم/ شماره 22 زمستان 1401

نویسندهنویسندگان

ناشرمحمدرضا یزدانی

تاریخ چاپ۱۴۰۱

مکان چاپقم

عنوانسیره نبوی در دولت اسلامی داعش

نویسندهفاطمه متوسلی

ناشرشیمبار

تاریخ چاپ۱۴۰۱

مکان چاپتهران

تیراژ۱۰۰۰

شابک9786009980277

تعداد صفحات۳۶۹

عنواناسناد دیپلماتیک ایران دوران شاه صفی اول؛ از مجموعه آرشیو اسناد کهن دولتی روسیه (فارسی - ترکی - روسی)

نویسندهآرتیوم آلکسیویچ آندرییف و دیگران

ناشرنااوکا

تاریخ چاپ۲۰۲۱

مکان چاپسن پترزبورگ

تعداد صفحات۳۰۴

برو به صفحه:

مقالات

خلاصه

یکی از منابع اصلی پژوهش فهرستهای¬ دانشمندان برای آثار قلمی خود است که در آن تالیفات خود را معرفی کرده و گزارشی از تلاشهای علمی خود را ارائه داده اند. فهرست پیش رو به قلم ملا محمدکاظم بن محمد شفیع هزار جریبی (درگذشته 1237ق) است.

خلاصه

فرهنگِ فارسی به ترکیِ بحرالغرائب، اثر حلیمی، دانشمند سده نهم و دهم هجری در عثمانی، در یک مقدّمه و یک فصل و دو قسم، که به شیوه‏ی نصاب الصبیان ابونصر فراهی به نظم سروده شده و به همین سبب نصاب حلیمی خوانده مي‌شود

خلاصه

روز دوشنبه هشتم دی ماه، به همت خانه اندیشمندان علوم انسانی، و با حمایت شهرداری تهران، سومین نشست دو سالانه اساتید علوم انسانی دانشگاه های تهران در برج میلاد برگزار شد. این افتخار نصیب بنده شد تا یکی از سخنرانان این جمع محترم باشم. آنچه در پی می آید گزارشی است که برای ارائه در این نشست ارجمند نوشته و ارائه شد.

خلاصه

جعل حدیث برای مناطق و شهرها انگیزه های مختلفی داشت؛ در این میان، فرهنگ دینی یهودی و مسیحی، برای شام قداست ویژه ای قائل بود. پس از اسلام، شام یکی از مراکز مهاجرت شماری از صحابه و البته مرکز امویان شد. جایگاه مهم شام، در رتبه های بعد از شهرهایی چون مکه و مدینه و کوفه، اقتضای آن داشت تا برای آن فرهنگ سازی شود، آنچنان که از قداستی ویژه برخوردار گردد. در این مقاله نگاهی داریم به شام از دورانی که وارد تاریخ اسلام می شود تا زمانی که بر اساس احادیث ساختگی بسیار رنگ و روی مقدس می یابد و تاکنون که همچنان در گیرودار این نقلها و اخبار است

خلاصه

اثر حاضر نمونه دیگری از همان قبیل آثار سیاسی و این بار البته، کاملا مبتنی بر داستانهای سیاسی و حکایات اخلاقی است. با این حال، همین مقدار از این ادبیات هم، در هر سطحی باشد، مغتنم و برای شناخت آنچه در اواخر دوره صفوی می گذرد، اهمیت دارد.

خلاصه

گفتگویی است در باره مجموعه مقالاتی از این بنده خدا که تحت عنوان «مقالاتی در باره مفهوم علم در تمدن اسلامی» منتشر شده است.

خلاصه

مرآت البلها لغت نامه عامیانه مختصری است که آنرا به کسان متعدد از جمله شریعتمدار تبریزی و میرزا حبیب الله لشکر نویس منسوب داشته اند.

خلاصه

14 حدیث درباره حضرت ابوطالب (ع) است.

خلاصه

گاو نامه بهانه ای است برای یاد آوری چند نکته در تاریخ نشر علم در ایران

خلاصه

ما در اين نوشتار به بررسی شواهد مختلف تشیّع اسامه بن منقذ پرداخته‌ایم و برخی از این شواهد را برای تشیع وی ناکافی و نادرست دانسته‌ايم؛ اما یافته‌های جدیدی را نیز ارائه كرده‌ايم كه مجموع آنها در کنار یکدیگر مي‌تواند قراینی بر تشيع اسامه بن منقذ باشد.

خلاصه

هرچه در باره این مسجد بزرگ و عزیز گفته شود اندک است، اما آنچه در پی می آید تنها چند عکس از چند کتیبه آن است، حاصل یک گذر، آن اندازه که علاقه مندان به هنر را که موفق به بازدید این مسجد نشده اند تحریک کند تا از آنجا دیدن کنند.

خلاصه

این یادداشت در معرفی سه اثر است که در باره پیشینه بحث از حکومت اسلامی و ولایت فقیه از دهه های بیست، سی و پنجاه منتشر شده است.

خلاصه

در آغاز ماه ربیع الاول که به مناسبت ولادت و هجرت رسول (ص) ماه شادمانی مسلمانان است، در اندیشه بازبینی برخی از نوشته های قدیمی بودم. سراغ بحث تقویم مذهبی و مناسبت ها مذهبی رفتم و مطلب زیر فراهم آمد که به مناسبت ورود به این ماه تقدیم عزیزان خواننده می کنم.

خلاصه

عصر روز 25 آذر به مناسبت هفته پژوهش یک سخنرانی با عنوان بالا در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد داشتم. می دانم عنوان آن جذابیتی ندارد اما به دلیل آن که با همین عنوان سخنرانی کرده بودم، آن را در اینجا گذاشتم. متن حاضر در واقع گزارش سخنرانی است و با همین نگاه باید به آن نگریسته شود نه بیشتر.

خلاصه

به مناسبت هفته پژوهش، یک سخنرانی برای دانشجویان دانشکده الهیات مشهد داشتم. عنوانش موانع پژوهش در قرن سوم و چهارم هجری بود. محور این بود که انبوهی از کتاب و عالم از آن دوره درخشان داریم، اما یک انقلاب علمی که بتواند مسیر تاریخ را عوض کند نداشتیم. چرا؟

خلاصه

رساله حاوی اطلاعاتی در دو بخش است. نخست اطلاعاتی در باره رابطه صوفیان با دولت قاجار، به خصوص ذهبیه که در این باره نکاتی آمده و البته شکل هوادارانه دارد. دوم اطلاعات تاریخی در باره پاره ای از مسائل سیاسی و حتی رخدادهای تاریخی که به برخی از شورشهای محلی علیه حکومت مربوط می شود.

خلاصه

روایتی داستانی از تاریخ خلفا و مقتل امام حسین (ع) که توسط یک نویسنده یا به عبارت بهتر داستان نویس اهل سنت و حنفی مذهب از منطقه سین کیانگ به فارسی و با فرهنگ چینی نگاشته شده و از ویژگی های استثنایی در گزارش داستانی تاریخ اسلام و عاشورا برخوردار است.

خلاصه

در این تکمله هفتاد منبع دیگر شناسانده می‌شود. پیش از معرفی این منابع، به ضرورت تدوین کتابشناسی، پیشینه، نامگذاری و موضوع مکتب تفکیک، دامنۀ کار و روش تنظیم آن به‌اجمال اشاره می‌کنیم.

خلاصه

اين مقاله اشاره‌ای به زندگی و شرح حال آيت‌الله مرحوم سرداركابلی است و معرفی بيش از چهل اثر نو يافته و بعضاً معرفی نشده در علوم مختلف از تأليفات، تصنيفات، حاشيه نويسی، تملكها كه تعدادی از آنها ممهور به مهر آيت‌الله سرداركابلی است و در كتابخانه آيت‌الله العظمی گلپايگانی نگهداری مي‌شود.

خلاصه

توفیقی رفیق شد همراه دوستی عزیز ساعاتی را در بخش قدیمی اصفهان گشتی بزنم و یادداشت هایی تهیه کنم. شاید برای کسانی سودمند باشد. دست کم برخی از عکسها شاید دیدنی باشد.

خلاصه

مقاله زیر گزارشی است از واقعه عاشورا از آغاز تا پایان که قبلا متن فارسی آن در همین وبلاگ انتشار یافته و اکنون ترجمه انگلیسی آن تقدیم عزیزان می شود.

خلاصه

حکایتی است از آنچه بین راه مکه و مدینه بین یک روحانی ایرانی و ملک عبدالعزیز سعودی سه سال پس از تاسیس دولت سعودی گذشته است.

خلاصه

بحث در این باره است که عصر جدید چه تاثیری روی مباحث ملل و نحل گذاشته است. یعنی تاثیر افکار نو بر آنچه ما به صورت سنتی در باره ملل و نحل می شناختیم چگونه بوده است.

خلاصه

این مقاله به بررسی یکی از استعاره های ادبیات پیشگویانه مسلمانان می پردازد که مورد بی توجهی قرار گرفته است.

خلاصه

در آستانه اربعین یک بار دیگر بار با عاشورا دیدار می کنیم، پدیده ای که جایگاه بلندی در فرهنگ شیعه دارد، به طوری که هیچ گاه نمی توان آن را از شیعه جدا کرد یا حتی از تاثیرش کاست. اما باید در این باره دقیق بود، یعنی شناخت درستی از کربلا ارائه داد. یکی از جنبه های مهم آن، تاثیری است که کربلا روی سیاست کلی شیعه گذاشته است.

خلاصه

مقاله زیر در دفاع از روحانی معروف مشروطه، سید جمال الدین واعظ اصفهانی نوشته شده است.

خلاصه

منظومه ­اى كه در پيش داريد، ساکب العبرات است که دررثای امام حسین علیه السلام ویاران با وفایش ودر قفای قصیده تائیه‏ ی دعبل سروده شده است.

خلاصه

سفرنامه اصفهان نوشته شیخ عیسی لواسانی است که به شماره 1634 که در مرکز احیاء میراث اسلامی نگهداری می-شود. از این سفرنامه جز نسخه یاد شده، در جایی نشانی دیده نشده است. گزارش مربوطه، از سال 1302 و زمانی است که وی در سن 25 سالگی به اصفهان مسافرت کرده است.

خلاصه

در سالهای اخیر مشکل تقلب در پایان نامه نویسی چندان عمومیت یافته که به راستی اعتبار کارهای دانشگاهی را در معرض تهدید جدی قرار داده است. دانشجو با پایان نامه ارشد به مرحله دکتری می رود و در آنجا هم می تواند فرصت استادی را بدست آورد که با وضعیتی که ملاحظه می کنیم چندان دشوار نیست.... به علاوه همه مشکلات دیگری که در پشت سر این مسأله وجود دارد... چه باید کرد...

خلاصه

کتاب «اسلام: تاریخ و گنجینه‌های یک تمدن کهن» از سری مجلدات شناخت تمدن‌های باستانی است که انتشارات وایت استار در سال 2008 منتشر کرده است.